Encara no saps què faràs per aquestes festes de Nadal? Et donem una idea fàcil i elegant: una terrina de conill d’ulls negres de Conill (Pujalt). El restaurador igualadí Manel Pla t’ensenya com fer-la a casa en un nou programa ‘El Gust de l’Anoia’ de Canal Taronja, amb la col·laboració de Supermas.
Mira el programa: https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/
Ingredients
- carn picada (250g de carn magra de porc, 200g de cansalada de porc i 150g de fetge de conill)
- 2 lloms de conill
- cansalada de porc en llesques
- 50g de pa de motlle
- 100g de nata
- 2 ous
- 1 taronja
- fruits secs (orellanes)
- sal
- pebre
Com ho fem
1. Posem el pa de motlle en un bol i el reguem amb la nata perquè la vagi absorbint.
2. Col·loquem la carn picada en un bol i hi afegim el pa de motlle que hem remullat amb la nata, els 2 ous, els fruits secs (orellanes) i una mica de ratlladura de pell de taronja al nostre gust. Ho salpebrem i ho barregem ben barrejat.
3. Cobrim el fons i els laterals de la terrina amb els talls de cansalada.
4. Passem els lloms de conill per la paella amb una mica d’oli per marcar-los.
5. Agafem la barreja de carn, pa de motlle, ous, fruits secs i ratlladura de pell de taronja i omplim la terrina fins aproximadament la meitat.
6. Al damunt hi col·loquem els 2 lloms de conill i, després, acabem de cobrir tota la terrina amb la barreja de carn, pa, ous, fruits secs i ratlladura.
7. Amb les làmines de la cansalada tapem la terrina.
8. Coem la terrina al bany Maria. Per fer-ho, omplim una safata d’aigua i hi posem la terrina. Una vegada tenim el forn ben calent a 180º hi entrem la terrina i la deixem coure durant 60 minuts aproximadament.
9. Un cop refredada, desmotllem la terrina i anem fent talls rodons del gruix que ens agradi.
10. Ho servim en un plat acompanyat d’una mica d’amanida i regat amb una vinagreta que podem fer ràpidament amb una mica d’oli, anets i fruits secs.