Encara no heu vist el nou celler que hem fet al Supermas del Passeig Verdaguer? Recentment acabem d’estrenar aquest nou espai, més càlid, funcional i acollidor, que esperem que sigui del vostre gust. Hi trobareu més de 200 referències entre vins i caves, ja que hem ampliat l’oferta incorporant diverses novetats.
D’entre aquestes novetats, us en vull destacar tres que us poden resultar interessants de ara a aquestes festes.
La primera és l’Ànima Negra 2, un vi de Mallorca fet amb raïm autòcton de la zona. Amb una criança de 13 mesos en barriques de roure francès i americà, es pot maridar amb carns vermelles, aus i formatges semi-curats. Destaca per la seva bona intensitat, amb 13,5 graus.
La segona opció és el Llàgrimes de tardor blanc, de la DO Terra Alta, elaborat a la cooperativa de Bot. És un vi monovarietal de garnatxa blanca, i té un temps de criança en barrica de 8 mesos en roure francès, i un mínim de 6 mesos en ampolla. Amb un final persistent, és fresc i aromàtic. Ideal com a aperitiu, marida bé amb el peix, el marisc, les carns blanques i les amanides complexes.
I acabarem a Porrera (DO Priorat), amb Les Cousins Marc i Adrià (de la família Pérez) i el seu vi d’autor L’inconscient. Un vi amb un cupatge de raïm carinyena, garnatxa, cabernet, merlot i syrah, envellit durant 12 mesos en roure francès. És un vi fresc i elegant, amb un final llarg i persistent, i encara que sigui fàcil de beure, penseu que s’ha de disfrutar a consciència. És perfecte en aperitius, arrossos de carn, xai al forn, guisats i formatges d’ovella.
Si aquests dies doneu voltes al tema del maridatge de vins, penseu en el menú com una cosa global. Intenteu lligar plats en funció de l’associació o per contrast. Avui en dia, cada vegada és més complicat … però encara que hi hagi certes normes, al capdavall acaba sent una qüestió de gustos personals.
Salut i Bones Festes!
Toni Castillo
Responsable del celler de Supermas