Per Nadal les taules s’omplen de plats suculents. Però al costat d’aquests protagonistes principals n’hi ha uns altres de secundaris –els vins- que ajuden a l’èxit de la trama. Trobareu molts vins amb una excel·lent relació qualitat-preu. També els que es fan a casa nostra. Per això avui us apropem les propostes des dos cellers de la comarca de l’Anoia que, segur, us faran quedar bé en els àpats d’aquests dies.
CELLER CAN FEIXES
Regentada pels germans Huguet, Can Feixes és una de les bodegues més antigues i amb més tradició de la comarca. Es troba situada a Cabrera d’Anoia, a 400 metres d’altitud. La mineralització del seu sòl, amb més de 80 hectàrees de vinyes de cultiu ecològic, explica l’extraordinària personalitat dels seus vins.
• Can Feixes negre jove selecció. Elaborat amb ull de llebre i merlot, té una criança de 6 mesos en barrica de roure. És un vi molt expressiu que destaca per la seva frescor i els seus fruits vermells madurs, els quals el fan especialment gustós. El podeu maridar amb carns vermelles, aus i formatges.
• Can Feixes blanc selecció. Aquest vi jove i sec té notables característiques fruitals i florals, ja que en la seva composició hi trobem parellada, macabeu, chardonnay i malvasia. Si aquestes festes teniu pensat fer aperitius i canapès, amanides, peix i marisc, el Can Feixes blanc és un company perfecte. També podeu maridar-lo amb aus i, per què no, amb algun formatge suau.
• Can Feixes negre tradició. Amb 12 mesos en bóta i un mínim de 36 mesos en ampolla, aquest reserva s’elabora amb les varietats ull de llebre, merlot, cabernet sauvignon i petit merlot. Està especialment indicat per a plats contundents com les carns de caça, les carns vermelles i els formatges. Un consell: decanteu-lo abans de servir-lo i es desplegaran totes les seves aromes afruitades.
CELLER PUIG ROMEU
Situades a La Llacuna, entre 650 i 800 metres d’altitud, les vinyes del Celler Puig Romeu registren un gran diferencial tèrmic entre el dia i la nit. Aquest contrast fa que aquests vins d’altura siguin realment característics.
• Vi 3 Negres. S’elabora amb les varietats de merlot, syrah i ull de llebre, i té una criança de 13 mesos en barrica de roure. Abans d’embotellar-lo passa per un lleuger procés de filtració. No li va gens malament decantar-lo abans de servir-lo. Ideal per acompanyar les carns vermelles, els estofats i formatges.
• Vinya Jordina. És un vi blanc que s’elabora amb raïm de les varietats viagnier, sauvignon blanc i garnatxa blanca. Destaca per la seva criança de 6 mesos en barrica d’Alier, fet que li proporciona una personalitat única. Com tots els vins de criança, s’aconsella destapar-lo com a mínim 15 minuts abans de consumir-lo per gaudir-lo en tot el seu esplendor. Beveu-lo amb el peix i el marisc, o com a aperitiu.
Als Supermercats Supermas us assessorarem sobre aquests i altres vins perquè trobeu el que millor us encaixa.
Salut!
I bones festes!
Toni Castillo
Responsable del celler de Supermercats Supermas