El porc Ral és el protagonista de la recepta d’aquest mes. Us expliquem com preparar uns originals peus de porc farcits amb aquesta fabulosa carn tendra, suau, gustosa i molt especial, que també es cria en granges de la nostra comarca, com la de La Manresana, als Prats de Rei. T’atreveixes a fer-la? No te’n penediràs!
https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/
Ingredients (per a 4 persones)
• 5 peus de porc
• aigua
• sal
• pebre negre
• 1 ceba
• 1 cap d’all
• 1 api
• pastanagues
Per al farciment
• botifarra negre
• pinyons
• poma àcida
Per a la salsa
• suc de taronja
• sucre
• el suc de la mateixa cocció dels peus
Com ho fem
1. Pelem les pastanagues i les posem a bullir 2 minuts.
2. En una altra olla hi posem els peus tallats per la meitat, la ceba, l’all, l’api i una mica de farigola o romaní. Ho coem durant 4 hores aproximadament. (Si utilitzem una olla exprés només caldrà coure-ho durant 1 hora).
3. Desossem els ossos dels peus procurant deixar-ne la pell sencera.
4. Preparem el farcit: en una paella amb oli fregim, entre 5 i 10 minuts, la poma i la botifarra negra tallades a daus, juntament amb els pinyons, i hi afegim un raig de mel.
5. Una vegada refredat, posem el farcit sobre la meitat d’un dels peus, i ho tapem amb l’altra meitat. Ho emboliquem amb film i anem fent un rul·lo apretant fort perquè no hi quedi aire, fins que agafi la forma d’una botifarra ben compacta.
6. Ho posem a la nevera perquè quedi consistent. Després, ho tallem en rodanxes d’aproximadament 2 centímetres. Sense treure el film, marquem les rodanxes en una paella amb una mica d’oli.
7. Per preparar la salsa, torrarem una mica de sucre en una olla i hi afegirem suc de taronja i una mica del brou de la mateixa cocció dels peus. Ho deixarem reduir a foc lent i ho amanirem amb una mica de pebre i sal i també mantega per donar-li textura.
8. Per acabar passem per la paella les pastanagues que hem bullit al principi.
9. A l’hora d’emplatar recordeu treure el film dels peus. Col·locarem els talls al centre i hi afegim les pastanagues les pastanagues al costat. Ho reguem per sobre amb la salsa.