Aquest mes us proposem unes postres lleugeres, molts fàcils de fer, i, com sempre, amb sabors de la nostra comarca: una ‘mousse’ de mató La Tossa amb codony confitat. El restaurador igualadí Manel Pla us ensenya com preparar-ho en un nou programa ‘El Gust de l’Anoia’ de Canal Taronja, amb la col·laboració de Supermercats Supermas. Està boníssim! Bon profit!
(Pots veure el programa aquí:https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/ )
Ingredients (per a 4 persones)
• 1 codony
• 1/2 litre de vi dolç. (Podem aprofitar el vi negre o blanc que ens ha sobrat aquestes festes i afegir-hi sucre)
• 150g de sucre
• 200g de mató La Tossa
• 200g de nata de muntar amb un 35% de matèria grassa com a mínin
Com ho fem
1. Pelem el codony, el partim en quatre trossos i li traiem el cor.
2. En un bol barregem el sucre i el vi. Si el vi ja és dolç, hi posarem menys quantitat de sucre.
3. Una vegada el sucre s’ha desfet, hi afegim els 4 trossos de codony i ho fem a bullir fins que estiguin ben tous.
4. Mentre el codony es va confitant, preparem la ‘mousse’. Per fer-ho, en un altre bol hi posarem el mató i la nata i ho triturarem amb una batedora fins que agafi la textura de ‘mousse’.
5. A l’hora de muntar el plat, us proposem fer dues canals de mató (amb l’ajut de 2 culleres) i al mig situar-hi el codony tallat en forma de flor. Ho reguem amb un parell de cullerades del vi on hem confitat el codony.